شخصیت شناسی بر اساس نحوه لباس پوشیدن

سبک لباس پوشیدن یک فرد نقش مهمی در شناسایی نوع شخصیت او دارد. در روانشناسی مد و لباس، انتخاب لباس شما می ‌تواند ویژگی‌ های زیادی در مورد شخصیت شما ارائه کند. شخصیت شناسی بر اساس نحوه لباس پوشیدن، افراد را بر اساس الگوها، سبک‌ ها و نوع استایلشان طبقه بندی ‌می ‌کند. با وجود اینکه نوع لباس پوشیدن افراد نباید به عنوان تنها عامل برای قضاوت ویژگی‌ های شخصیتی در نظر گرفته شود، اما با این حال برخی از ویژگی‌ ها و رویکردهای شخصیتی را می‌ توان از این طریق مورد مطالعه قرار داد. افراد با ویژگی‌ های شخصیتی متفاوتی که دارند، نوع و سبک لباس پوشیدن خود را انتخاب می ‌کنند و در مواجهه با دیگران این ویژگی‌ های شخصیتی را به نمایش می ‌گذارند. اگر شما نیز جزو افرادی هستید که به سبک لباس پوشیدن و استایل خود اهمیت می ‌دهید و استایل منحصر به فرد خود را دارید، می‌ توانید با مراجعه به فروشگاه پوشاک ایرانیان لباس ‌های خود را مطابق با ویژگی‌ های شخصی خاص خود خریداری کنید!

انواع شخصیت ها و نحوه لباس پوشیدن آنها

در چند سال گذشته، مطالعات بسیاری در مورد ارتباط بین لباس و روانشناسی شخصیت شناسی افراد انجام شده است. به گفته محققان ما لباس خود را با توجه به سلایق و ویژگی‌های شخصیتی خود انتخاب می‌ کنیم و به همین دلیل لباس‌ های ما ممکن است منعکس کننده حالات و ویژگی‌های شخصیتی ما باشند. در واقع سبک لباس پوشیدن و شخصیت بیش از آن چیزی که انتظار می‌ رود با یکدیگر ارتباط دارند. شخصیت، هویت فرد را شکل می ‌دهد، هویتی که هم شخصی و هم عمومی است و نحوه لباس پوشیدن به بیان این هویت کمک می ‌کند. به طور کلی شخصیت ما از صفات ‌و ویژگی ‌های خاصی تشکیل شده است که بخشی جدایی ناپذیر از هویت ما هستند. بنابراین با نوع لباس پوشیدن خود می ‌توانیم این ویژگی‌ها را به دیگران نشان دهیم. برای مثال افرادی که به سبک‌ های کلاسیک و اصیل علاقه ‌مند هستند‌، معمولاً لباس ‌های ساده، بدون جزئیات و رنگ ‌های ملایم مانند سفید، مشکی، طوسی و کرم را ترجیح می ‌دهند و در انتخاب لباس خود بیشتر به کیفیت پارچه و برش و دوخت لباس ‌ها توجه می ‌کنند.

 

افرادی که سبک مدرن و کژوال را ترجیح می ‌دهند، اغلب از لباس ‌های ساده و راحت مانند شومیز، تیشرت و… با رنگ ‌های شاد و جسورانه استفاده می ‌کنند. این افراد ویژگی شخصیتی ملایمی دارند، اجتماعی و خونگرم هستند و زندگی را ساده اما پرشور و هیجان دوست دارند. همچنین افرادی که استایل لباس پوشیدن آن‌ها خلاق و جسورانه است، به لباس ‌هایی با الگوهای عجیب و رنگ‌های بسیار شاد علاقه دارند. این دسته از افراد تمایل دارند از الگوهایی مانند مربعی، شطرنجی و رنگ‌ های شاد و روشن مانند آبی آسمانی، نارنجی، سبز و زرد استفاده کنند که نشان از شجاع و بی ‌پروا بودن آن ‌ها از لحاظ شخصیتی است. همچنین افرادی که کت و شلوار و استایل ‌های رسمی را حتی در بیرون رفتن‌ های روزمره خود ترجیح می‌ دهند، جزو افرادی هستند که از لحاظ شخصیتی بسیار تک بعدی یا بدون خلاقیت در نظر گرفته می ‌شوند. همچنین افرادی که ترندهای روز را دائماً دنبال می‌ کنند و از اکسسوری ‌های بسیار زیاد و رنگ ‌های تیره با پترن‌های شلوغ استفاده می‌ کنند، در دسته شخصیت‌ های نمایشی قرار می ‌گیرند. 

انواع استایل- پوشاک ایرانیان

ارتباط بین رنگ لباس و شخصیت

همه ما بدون اینکه بدانیم از رنگ‌ های مختلفی در استایل ‌های روزانه و رسمی خود استفاده می ‌کنیم. اما در روانشناسی هر رنگ نماد یک ویژگی شخصیتی است و احساس و رفتار ما را به دیگران نشان می ‌دهد. 

  • برای مثال لباس ‌های با رنگ قرمز بیشتر با عشق و علاقه همراه هستند و در گاهی اوقات نشان دهنده افراد با ویژگی‌ های شخصیتی پر انرژی و هیجان است. بیشتر افرادی که از رنگ قرمز در استایل ‌های خود استفاده می‌ کنند، خودخواه، زرنگ و باهوش در نظر گرفته می ‌شوند. رنگ قرمز همچنین به عنوان رنگ عشق نیز در نظر گرفته می ‌شود و به همین دلیل اغلب برای قرار ملاقات‌ ها و جشن‌ های دوستانه، یک انتخاب عالی محسوب می ‌شود.
  • رنگ زرد روحیه مثبت در افراد را نشان می ‌دهد! افرادی که این رنگ را می پوشند به عنوان افرادی پرانرژی و سرزنده توصیف می‌ شوند. از لحاظ روانشناسی نیز افرادی که در استایل‌ های خود از طیف رنگی زرد استفاده می ‌کنند، اغلب افراد خلاق و فعالی هستند که به دنبال کشف تجربیات جدیدند.
  • رنگ سبز احساس اطمینان و آرامش را در افراد نشان می ‌دهد. رنگ سبز در استایل شما از طبیعت را نمایش داده و احساس صلح و رضایت درونی را نشان می‌دهد. افرادی که اغلب از طیف رنگی سبز در استایل خود استفاده می‌ کنند، با ویژگی ‌های فردی فعال، سرزنده و اجتماعی شناخته می ‌شوند.
  • طیف رنگی آبی یکی از رایج ‌ترین رنگ هایی است که بیشتر مردم در استایل خود از آن استفاده می ‌کنند. آبی نشان دهنده موفقیت و اعتماد به نفس افراد است. این رنگ اثرات آرام بخشی دارد و باعث می ‌شود اطرافیان شما احساس راحتی کنند. استفاده از رنگ آبی همچنین حس اعتماد و اعتماد به نفس را به دیگران القا می ‌کند و به همین دلیل است که بیشتر در مصاحبه ‌های کاری و استایل ‌های رسمی از آن استفاده می ‌شود. 
  • بسیاری از مردم نیز عاشق استایل‌ های مشکی هستند، اما این به چه معناست؟ اگر در دفتر کار مشکی بپوشید، از بسیاری جهات مورد احترام دیگر کارمندان هستید. رنگ مشکی که در ایونت ‌ها و مهمانی ‌های مختلف پوشیده می ‌شود، ممکن است بیانگر ویژگی ‌هایی مانند ظرافت و تجمل‌ گرایی باشد. اما در کل رنگ مشکی قدرت، جدیت، هوش و صلابت افراد را به نمایش می‌ گذارد.
  • سفید نیز یکی دیگر از رنگ ‌هایی است که هم در استایل‌ های روزانه و هم رسمی و مجلسی بسیار دیده می ‌شود. این رنگ نمایانگر آزادی، پاکی و‌ کمالگرایی است و بیشتر در افراد خوشبین و با اندیشه آزادی دیده می ‌شود.
ارتباط بین رنگ و شخصیت

تأثیر لباس بر نحوه ارتباط ما با دیگران

سبک لباس پوشیدن و استایل ما در نحوه ارتباطمان با سایر افراد تاثیر بسزایی دارد. همانطور که گفتیم، نوع لباس پوشیدن افراد می ‌تواند اطلاعات بسیاری درباره سلایق، احساسات و‌ ویژگی ‌های شخصیتی آن‌ها به ما ارائه دهد. در واقع انتخاب لباس اولین تصویری است که ما از خودمان به دیگران نمایش می ‌دهیم و این رنگ ‌ها و سبک و استایل ما است که نظرهای دیگران در رابطه با ما را شکل می ‌دهد. نوع لباس ‌های ما همچنین می ‌توانند نقش بسیار مهمی در ارتباطات غیرکلامی داشته باشند. رنگ، الگو، مدل و پترن‌های لباس ما به نوعی پیامی را به دیگران منتقل می ‌کند و بر نحوه ارتباط ما تاثیر می‌ گذارد. نوع لباس پوشیدن ما همچنین می‌ تواند بر روی ما و دیگران تاثیر روانی بسزایی داشته باشد؛ برای مثال اگر از نوع لباسی که می ‌پوشیم احساس رضایتمندی داشته باشیم، احساس اعتماد به نفس خواهیم داشت که این احساس در رفتارمان با دیگران نیز موثر خواهد بود.

برای مثال افرادی که لباس رسمی می ‌پوشند، واکنش متفاوتی نسبت به افرادی که در محیط کار به طور غیررسمی لباس می ‌پوشند، دریافت می ‌کنند. طبق تحقیقاتی که در این باره انجام شده است، لباس پوشیدن به طور رسمی برای به دست آوردن احترام، نشان دهنده حرفه‌ ای بودن و حفظ فاصله اجتماعی است. همچنین طبق گفته محققان افرادی که لباس‌ های رسمی می‌پوشند، خود را شایسته ‌تر و منطقی‌ تر توصیف می کنند، در حالی که افرادی که لباس ‌های غیر رسمی می ‌پوشند، خود را دوستانه تر و آرام تر توصیف می‌ کنند. بنابراین، نوع پوشش ما قطعا بر برداشت اولیه در ارتباط با دیگران تأثیر می ‌گذارد. سبک استایل ما تا حد زیادی با یک شخص ارتباط برقرار می‌ کند و به افراد کمک می کند تا موقعیت اجتماعی، فرهنگ و ارزش ‌های ما را در اولین ملاقات تشخیص دهند.

ارتباط با دیگران- پوشاک ایرانیان

اهمیت لباس در ایجاد اعتماد به نفس

روانشناسی مد، بینش‌ های ارزشمندی را در مورد رابطه بین لباس و اعتماد به نفس ارائه می‌ دهد. با درک اینکه چگونه رنگ، استایل و تناسب می‌ توانند بر عزت نفس ما تأثیر بگذارند، می ‌توانیم انتخاب های آگاهانه ‌تری در خرید لباس ‌های خود داشته باشیم و از این طریق اعتماد به نفس خود را  افزایش دهیم. در واقع نوع لباس ‌های ما تاثیر قابل توجهی بر اعتماد به نفس ما دارد. هنگامی که لباس ‌های متناسب با رنگ پوست و ویژگی ‌های بدنیمان می‌ پوشیم، ناخودآگاه احساس رضایت درونی به ما دست می ‌دهد که این رضایت درونی می ‌تواند موجب آرامش و بهبود عملکرد ما می ‌شود و بر اعتماد به نفس ما تاثیر مثبتی می ‌گذارد. این اعتماد به نفس در رفتار ما با دیگران نیز متجلی می ‌شود و ارتباط ما با افراد را نیز بهبود می ‌بخشد. بنابراین مهم است که لباس‌ هایی را خریداری کنید که در عین ترند بودن، با فیزیک بدن و رنگ پوست شما متناسب باشد.

در نهایت قابل ذکر است هرنوع شخصیت و سلیقه ای که داشته باشید می توانید با مراجعه به پوشاک ایرانیان، لباس مطابق با سلیقه خود را خریداری نمایید و حس یک خرید خوب را تجربه کنید.

استایل رسمی مردانه
پست قبلی

بهترین استایل های رسمی مردانه

پست بعدی

بهترین استایل های بهاری

استایل بهاری در ایرانیان استایل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن محصولاتی که به دنبال آن هستید شروع به تایپ کنید.
سبد خرید